torsdag den 21. oktober 2010

Efterårs-pasta med svampe og spinat

efterår

Jeg har ingen billeder af denne ret, som vi fik til aften i går. Jeg har heller ingen medfølgende lille historie. Men jeg har en opskrift og den kommer her...

Opskrift:

250 g svampe
1 løg
2 fed hvidløg
evt. 50 g bacon
6 blade salvie
1 tsk paprika
250 g spinat (frossen kan bruges)
2 tsk shoyu tamari
2 spsk olivenolie til stegning
salt efter smag

båndpasta til 4

eventuelt friskrevet pecorino til servering


Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
Pil løg og hvidløg og skær i tern.
Skær bacon i tern.
Skyl salviebladene og tør dem i et klæde. Riv i mindre stykker.
Skyl spinaten i flere hold rent vand og afdryp godt - frossen spinat optøs eller bruges som den er.
Varm olien i en sauterpande og steg bacon sammen med salvieblade. Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene bliver klare og begynder at tage farve. Fjern løgblandingen med en hulske og gem til senere.
Kom svampene på den hede pande og rør godt rundt. Ryst panden jævnligt mens de steger – lad blot eventuel væde koge af ved høj varme. Når svampene begynder at brune tilsættes løgblandingen igen. Krydr med paprika og rør godt rundt.
Kom spinat i panden sammen med shoyu, læg låg på og lad retten dampe færdig i cirka 10 minutter - hvis den er ved at koge tør tilsættes et par spiseskefulde af kogevandet fra pastaen. Smag til med salt.
Båndpasta koges efter anvisning. Hæld væden fra og bland straks med saucen. Server på varme tallerkener med et drys revet ost.

Variation: hvis du udelader bacon har du en dejlig vegetarisk pastaret - du kan stadig få den røgede smag hvis du bruger røget paprika, bare pas på den ikke bliver for gennemtrængende. Hvis du også udelader osten bliver den vegansk - kom eventuelt en håndfuld hakkede valnødder i i stedet.

Velbekomme!The English Corner

Recipe: for this fall pasta dish with mushrooms and spinach may be forthcoming at a later date, you can use Google Translate in the meantime.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar