søndag den 3. oktober 2010

Kaffelade muffins

Den her muffin kan gøre det ud for både kaffe og kage i én lille blød og saftig pakke.

chocolate-espresso muffins

Jeg har bikset opskriften sammen i dag, hvor jeg blev voldsomt chokolade-trængende. De tager ikke mange minutter at lave. Opskriften er til 9 styk.

Opskrift:

25 g mælkefri margarine
100 g mørk chokolade (65-70%)
125 g fint speltmel
1 tsk bagepulver
125 g rørsukker melis
1 stort æg
1 dl espresso


Tænd ovnen på 195°.
Smelt fedtstoffet i en lille kasserolle.
Hak chokoladen fint og rør den ud i det smeltede fedtstof.
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål.
Kom æg og sukker i en røreskål og pisk det hvidt og skummende.
Bland skiftevis mel, espresso og smeltet chokolade i dejen lidt ad gangen, og vend det godt sammen med en dejskraber.
Fyld velsmurte muffinsforme 2/3 op med dej (brug evt. papirforme) og bag kagerne midt i ovnen i 12-15 minutter - de hæver smukt op på midten og skal kun lige være faste i midten.
Afkøl på rist og spis dem lune.

chocolate-espresso muffins

Variation: Vend eventuelt ½ dl pinjekerner eller hakkede valnødder i dejen til sidst.

Velbekomme!



The English Corner

These chocolate-espresso muffins are a treat for anyone who loves coffee and choclate, preferably together. The recipe yields 9 moist and crumbly muffins.

Recipe:

25 g dairyfree margarine
100 g dark chocolate (65-70%)
125 g sifted spelt flour
1 tsp baking powder
125 g sugar
1 large egg
100 ml espresso


Heat the oven to 195° C.
Melt the margarine in a small saucepan.
Chop the chocolate finely and stir into the melted margarine until dissolved.
Sift flour and baking powder into a bowl.
Beat the sugar and egg in a mixing bowl until pale and thick.
Alternately add the flour, chocolate and espresso to the mixture little by little and fold carefully into the dough using a spatula.
Fill well greased muffin tins 2/3 with dough - use paper cups if you like - and bake the muffins in the middle of the oven for 12-15 minutes. The muffins rise up nicely into little rounded domes, and they should only be just firm in the middle when done.

Variation: You can add 2 tablespoons pine kernels or chopped walnuts to the dough at the end.

chocolate-espresso muffins

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar