fredag den 2. januar 2009

Frisk chutney

En dejlig lille frisk sag man kan servere til sin indiske mad. Det er ikke altid man kan give maden ligeså meget knald på, som man gerne ville - det kan være nødvendigt at tage hensyn til de mere sarte ganer. Men så kan man supplere med denne hotte lille sag, som tilmed er vidunderligt frisk og ganske let at lave.


Fresh lemon chutney


Opskrift:

1 økologisk citron (eller 2 øko-lime)
2 tsk salt
1 rød og 1 grøn chili
2 spsk vineddike
½ rødløg
2 stilke frisk mynte
1 tsk sukker


Skyl citronen og del den i kvarte. Fjern kernerne og skær den i papirstynde skiver. Kom i en skål og bland med saltet. Stil til side.
Skyl chilier og fjern kernerne. Hak chilierne meget fint. Skyl den hakkede chili i vineddike og lad det dryppe af i en sigte.
Pil løget og hak det meget fint.
Hak myntebladene fint.
Bland alle ingredienser i en skål og server chutneyen.

Velbekomme!



The English Corner

A simple fresh and hot chili-lemon chutney, perfect for those occasions where you have to tone down the heat of your Indian dishes, but want to give your guests the oportunity to spice up the meal.


Recipe:

Wash an organic lemon and cut it into quarters. Remove pips. Slice very thinly. Place in a bowl and sprinkle with 2 tsp salt. Mix well.
Rinse one red and one green chili, split and remove seeds. Chop very finely. Mix in a bowl with 2 tbsp white wine vinegar. Drain.
Chop ½ red onion and the leaves of two sprigs of mint finely.
Mix all together with 1 tsp sugar.
Serve.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar