
Opskrift:
½ knoldselleri
1 dl god mayonnaise
1 dl soya-yoghurt naturel
1 spsk dijonsennep
1 tsk finthakket hvidløg
1-2 tsk citronsaft
½ tsk salt
Rens knoldsellerien og skær den i julienne - det gøres lettest på køkkenmaskinen eller med et mandolin-jern, men eller på følgende måde: læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på et brædt. Skær i meget tynde skiver (ca. 2 mm tykke). Skær skiverne i tændstik-tynde pinde, evt. flere ad gangen ovenpå hinanden.
Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend sellerien i. Smag til med salt og/eller citron efter smag.
Lad salaten trække et køligt sted i 15 minutter.
Server som tilbehør.
Velbekomme!
The English Corner
An experiment, to accompany steamed fish parcels. The salad turned out to be a great sandwich filling together with cold meat, and I'm sure it will be really good with cold veal or roast beef as well.
Recipe:
½ celery root/bulb
100 ml plain mayonnaise
100 ml plain yoghurt
1 tbsp Dijon mustard
1 tsp finely chopped garlic
1-2 tsp lemon juice
½ tsp salt
Peel the celery and cut into fine julienne strips.
Mix the mayonnaise, yoghurt and mustard in a bowl, and season with garlic, lemon juice and salt.
Mix the celery with the sauce and taste - it may need a little more lemon and/or salt.
Cover and leave in a cool place for 15 minutes, then serve.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar