mandag den 23. februar 2009

Grønne bønner med grov pesto

Weekenden bød på frokostbesøg og da vi havde fundet nogle friske grønne bønner i Bazaren, var det en god lejlighed til at udvikle en ny måde at servere dem på.

Green beans

Vi har en velprøvet salat af grønne bønner, som vi ofte laver om sommeren, med tomater, persille og hårdkogte æg. Jeg ville have en ny salat hvor bønnerne var mere i centrum, og besluttede mig for at dampe dem og servere dem med en grov pesto, smagt til med Dijon sennep.

Opskrift

400 g fine grønne bønner
30 g valnødder
1 lille bundt purløg
1 lille bundt persille
1 spsk Dijon sennep
1 spsk hvid balsamico eddike
½ dl god olivenolie
Salt


Skyl og nip bønnerne og damp dem til de er netop møre, 5-10 minutter afhængig af tykkelse. Lad dem dryppe af i en sigte og kom dem i et fad.
Hak valnødder groft.

Making chunky Dijon pesto

Skyl og afdryp krydderurterne. Fjern stænglerne fra persillen og hak den fint sammen med purløg.
Rør sennep, eddike og olie sammen. Bland nødder og krydderurter i og smag til med salt.

Green beans with chunky Dijon pesto

Fordel pestoen over bønnerne og lad dem trække i 10-15 minutter.

Green beans with chunky Dijon pesto

Velbekomme!



The English Corner

Green bean salad with chunky mustard flavoured pesto.

400 g green beans
30 g walnut meats
1 small bunch of chives
1 small bunch of leaf parsley
1 tbsp Dijon mustard
1 tbsp white balsamic vinegar
50 ml good olive oil
Salt


Rinse the beans and remove the ends. Steam them until just done, 5-10 minutes depending on thickness. Drain and place in a shallow serving dish.
Chop the walnut meats.
Rinse and dry chives and parsley. Remove the stems from the parsley, and chop the leaves together with the chives.
Mix mustard, vinegar and oil in a small bowl. Add the chopped nuts and herbs and mix well. Season with salt.
Spread the pesto over the beans, and leave them to marinate for 15 minutes.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar