tirsdag den 10. februar 2009

Bhaji - skønne indiske snacks til stærk te

Når det er råt og gråt trænger vi til noget dejligt krydret, varmt og knasende til at varme os indefra, og bhaji er en af husets absolutte favoritter.

Opskrift:

125 g kikærtemel (den økologiske fra Urtekram er bedst)
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
¼ tsk hver af stødt spidskommen og koriander
1½-1¾ dl vand
½-1 frisk grøn chili
ca. ¼ bundt frisk koriander
2½ cm frisk ingefær
1½ løg

ca. ½ liter olie til dybstegning


Kom mel, tørrede krydderier og vand i en skål, og rør det sammen til en dej.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den groft.
Skyl og afdryp koriander, fjern stilkene og hak bladene groft - der skal være 1 spsk.
Skræl ingefæren og riv den fint.
Pil løgene, skær dem i halve og skiv dem fint.
Kom chili, korianderblade, ingefær og løg i dejen og bland det godt.
Varm olien i en lille gryde - olien skal være ca. 7 centimeter dyb.
Lav en prøve når olien er godt varm - kom en lille skefuld bhaji-masse i olien.

cooking bhaji

Olien skal bruse voldsomt op og bhaji'en stige op til overfladen næsten med det samme. Bag bhaji'en ved jævn varme til den er gylden på alle sider. Tag den op med en hulske og lad den dryppe af på sugende papir - jeg bruger to lag køkkenrulle ovenpå en avis.

Bhaji

Fortsæt med at stege bhajier i olien en fire fem stykker ad gangen indtil al dejen er brugt.
Server dem lune til en kop stærk sort te - min favorit er en storbladet kinesisk Yunnan.

Velbekomme!



The English Corner

For a cold and grey winter afternoon there is nothing like fresh cooked onion bhajis and a strong cup of black tea. Try these simple and delicious crunchy snacks next time you need something comforting, spicy and warm.

Recipe:

125 g chickpea flour, also known as besan
1 tsp salt
½ tsp ground chili
¼ tsp each of ground coriander and cumin seeds
150-175 ml cold water
½-1 coarsely chopped green chili, seeds removed
1 tbsp chopped fresh coriander/cilantro
1 tbsp grated fresh ginger
1½ onions, peeled and sliced thinly

about ½ liter oil for deep frying


Mix all the dry ingredients in a bowl and add the water, mixing to make a thick batter.
Add the fresh chili, coriander, grated ginger and onion and mix well.
Heat the oil in a small saucepan until hot. Drop a spoonful of the mixture into the oil - the oil should froth and the bhaji rise to the surface almost immediately. Fry the bhajis 4-5 at a time over medium to high heat, turning them occasionally until golden on all sides. When the bhajis are evenly golden, and the oil has almost ceased frothing, remove them with a slotted spoon and allow to cool slightly on absorbent paper (I use old newspapers with paper towels over).
Serve with freshly brewed strong black tea.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar