onsdag den 24. august 2011

Jordnødde-snitter

Jeg faldt over en meget enkel opskrift på søde snitter med jordnøddesmør på bloggen Söta Saker. Her er så en mælkefri udgave, bagt på speltmel og med bagepulver i stedet for natron.

peanutbutter biscuits

Småkagerne bliver meget luftige og sprøde, og knækker for et godt ord. Der forsvandt straks en hel masse fra risten, så den opskrift bliver nok brugt igen.

Opskrift:

100 g mælkefri margarine
100 g jordnøddesmør
90 g sukker
2 spsk rørsukkersirup
2½ dl fint speltmel
½ tsk bagepulver


Tænd ovnen på 175° og beklæd en bageplade med papir.
Rør margarine, jordnøddesmør og sukker blødt og jævnt. Rør siruppen i.
Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen.
Del dejen i to og form til stænger i bagepladens længde - dejen er meget blød og klistret, så fugt eventuelt hænderne med vand først. Klap dem flade så de er 1 cm tykke og 7-10 cm brede.
Bag midt i ovnen, i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
Tag dem ud af ovnen og skær straks stængerne i snitter. Lad dem køle helt af på rist.

Variation: næste gang vil jeg komme en lille smule finthakket frisk timian i. Jeg skal også prøve at lave en version med tahina i stedet for jordnøddesmør - den faste fra Urtekram er sikkert god til småkager.

Velbekomme!



The English Corner

These dairyfree peanutbutter biscuits are extremely easy to make.

Recipe:

100 g dairyfree margarine
100 g peanutbutter
90 g sugar
2 tbsp golden syrup
250 ml sifted spelt flour
½ tsp baking powder


Heat the oven to 175° C, and cover your baking tray with parchment.
Cream the margarine, peanutbutter and sugar together in a bowl, using a wooden spoon. Stir in the syrup.
Sift the flour and baking powder together and combine with the rest.
Divide the dough into two and shape each into a roll the length of your baking tray. Pat the rolls flat with your hands until 1 cm thick and 7-10 cm wide. The dough is quite soft and sticky so you may want to moisten your hands with cold water before handling the dough.
Bake in the middle of teh oven for approximately 15 minutes, or until golden.
Remove fromt eh oven and immediately cut into 3 cm wide strips. Leave to cool completely on a rack.
The biscuits are very airy and crisp, and break easily.

Variation: I will add a little finely chopped fresh thyme next time I make these, and also want to do a version using tahina - sesame paste - instead of peanutbutter.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar