Nogen gange skal det bare være nemt om morgenen.
Den her helt mælkefri "milkshake" på banan og nektarin er både nem og lækker. Lav den på mandelmælk hvis det skal være rigtig godt!
Opskrift:
1 moden banan
1 moden nektarin
1 spsk friskpresset lime eller citronsaft
evt. 1-2 tsk agavesirup
2 dl mandelmælk
Skræl bananen og bræk den i mindre stykker.
Del nektarinen og fjern stenen. Skær frugtkødet i både.
Kom det hele blenderen, eller brug en stavblender hvis det skal være rigtig nemt, og kør på høj hastighed til det er jævnt.
Server i et glas.
Portionen kan selvfølgelig deles af to.
Variation: brug eventuelt fersken i stedet for nektarin. Er du ked af skindet kan de flåes først. Du kan også lave din shake med f.eks. soja- eller havremælk. NB - hvis drikken skal være glutenfri skal du undgå havremælk.
Velbekomme!
The English Corner
Super simple breakfast.
Recipe:
1 ripe banana
1 ripe nectarine
1-2 tsp agave syrup (optional)
1 tbsp fresh lime or lemon juice
200 ml almond milk
Peel the banana and break into chunks.
Remove the stone from the nectarine and divide into quarters.
Place in a blender with the rest of the ingredients, or use an immersion blender, and process at high speed until smooth.
Serve in a large glass.
You can of course share, or make a double helping.
Variation: you can use peaches instead of nectarines, and remove the peel if you like. The shake can also be made with soy-milk, rice-milk or oat-milk. NB - for a gluten free result avoid the oat-milk.
Bon appétit!
lørdag den 20. august 2011
Morgen-shake
Labels:
breakfast,
dairy free,
frugt,
fruit,
gluten free,
glutenfri,
morgenmad,
mælkefri,
vegetarian,
vegetarisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Rigtig fed effekt med det sorte i baggrunden på billedet. Næste gang kan du jo prøve lakrids i stedet for banan - det smager godt sammen med dåseferskner... Som jeg beviste til Lakridsdag hos Johan Bülow: http://www.homemadeheaven.net/2011/08/lakridsdag-bring-it-on.html
SvarSletJa, jeg var ret indtaget i det minimalistiske udtryk.
SvarSletHenkogt frugt - det må vist vente til vinter/forår, vi vader i dejlige friske sager lige nu! ;)