
Den her helt mælkefri "milkshake" på banan og nektarin er både nem og lækker. Lav den på mandelmælk hvis det skal være rigtig godt!
Opskrift:
1 moden banan
1 moden nektarin
1 spsk friskpresset lime eller citronsaft
evt. 1-2 tsk agavesirup
2 dl mandelmælk
Skræl bananen og bræk den i mindre stykker.
Del nektarinen og fjern stenen. Skær frugtkødet i både.
Kom det hele blenderen, eller brug en stavblender hvis det skal være rigtig nemt, og kør på høj hastighed til det er jævnt.
Server i et glas.
Portionen kan selvfølgelig deles af to.
Variation: brug eventuelt fersken i stedet for nektarin. Er du ked af skindet kan de flåes først. Du kan også lave din shake med f.eks. soja- eller havremælk. NB - hvis drikken skal være glutenfri skal du undgå havremælk.
Velbekomme!
The English Corner
Super simple breakfast.
Recipe:
1 ripe banana
1 ripe nectarine
1-2 tsp agave syrup (optional)
1 tbsp fresh lime or lemon juice
200 ml almond milk
Peel the banana and break into chunks.
Remove the stone from the nectarine and divide into quarters.
Place in a blender with the rest of the ingredients, or use an immersion blender, and process at high speed until smooth.
Serve in a large glass.
You can of course share, or make a double helping.
Variation: you can use peaches instead of nectarines, and remove the peel if you like. The shake can also be made with soy-milk, rice-milk or oat-milk. NB - for a gluten free result avoid the oat-milk.
Bon appétit!
Rigtig fed effekt med det sorte i baggrunden på billedet. Næste gang kan du jo prøve lakrids i stedet for banan - det smager godt sammen med dåseferskner... Som jeg beviste til Lakridsdag hos Johan Bülow: http://www.homemadeheaven.net/2011/08/lakridsdag-bring-it-on.html
SvarSletJa, jeg var ret indtaget i det minimalistiske udtryk.
SvarSletHenkogt frugt - det må vist vente til vinter/forår, vi vader i dejlige friske sager lige nu! ;)