fredag den 8. maj 2009

Sommerlig wok

Et af de køkkener jeg ikke rigtig har mødt under min opvækst er det asiatiske og derfor er jeg aldrig rigtig kommet i gang med at udforske det - ikke før den ældste datter kastede sig ud i eksperimenter med det da hun (hurtigt) var blevet rimeligt ferm i et køkken. Det asiatiske er stadig mest hendes område og jeg har ikke tænkt mig at kaste mig over sådan noget som sushi - det er rart at have retter man kun får når man ikke selv har lavet maden. Men wokken minder så meget om det indiske køkkens karhai, og de lyn-svitsninger af krydderier, løg og kød der ofte ligger til grund for en karry, at jeg har taget tilberedningsformen til mig. Her kommer mit seneste eksperiment i wokken - en hjemmekomponeret opskrift på svinemørbrad med gulerødder og cashewnødder.

Opskrift:

1 mindre afpudset svinemørbrad
4 gulerødder
1 bundt forårsløg
3-4 stilke frisk basilikum
50-75 g cashewnødder
½ tsk stødt koriander
½ tsk chilipasta
1 spsk sojasauce

2 spsk raps eller majsolie til stegning


Skær kødet i 1½ cm tykke skiver.
Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og skær dem i skiver på skrå.
Rens forårsløgene og skær dem i 5-7 cm lange stykker.
Skyl og tør basilikum. Fjern stænglerne.

Ready to wok!

Varm olien op i en wok og kom koriander i. Når det syder tilsættes gulerod og det steger under omrøring i et minuts tid. Tilsæt nødder og steg videre under omrøring i endnu et minuts tid.
Kom forårsløg og basilikumblade i wokken og rør godt rundt. Når bladene bliver stærkt grønne tilsættes kødet og chilipasta. Svits kødet under omrøring til det tager farve.
Kom sojasauce ved og rør godt rundt. Dæmp varmen til middel, dæk halvt med et låg og lad retten dampe færdig i 5-10 minutter.

Pork fillet stir-fry with carrots, spring onions and cashews

Server med ris eller nudler.

Velbekomme!



The English Corner

The Asian cuisine is usually the domain of my daughter Maia, but since wok cooking is so similar to using the Indian karhai, I've been experimenting a bit with this side of Asian cooking. This is a quick and simple dish of basil and soy flavoured pork fillet, with carrots, spring onions and cashew nuts.

Recipe:

1 medium sized pork fillet (about 400 g)
4 carrots
3-4 stems fresh basil
50-75 g cashew nuts
½ tsp ground coriander
½ tsp chili-paste
1 tbsp soy sauce

2 tbsp maize oil for frying


Cut the meat into 1½ cm thick slices.
Peel the carrots, halve lengthwise and slice diagonally.
Rinse and dry the spring onions and cut into pieces of 5-7 cm length.
Rinse and dry the basil. Remove stems.
Heat the oil in a wok and add the ground coriander. As soon as it starts to sizzle, add the carrots and stir fry for a minute. Add the nuts and continue stir frying for a minute more.
Add spring onions and basil leaves to the wok and mix well. When the leaves turn bright green, add the meat and chili paste. Stir fry until the meat starts to colour, then stir in soy sauce. Reduce heat to medium, cover partly with a lid and leave to cook for about 10 minutes until done.
Serve with rice or noodles.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar