mandag den 21. september 2009

Efterårssnegle

Jeg har haft billederne liggende klar i over en uge, så nu må jeg altså have opskriften op på bloggen! Alting går i sneglefart hos mig i øjeblikket - jeg render til akupunktør en til to gange om ugen, får flotte blå mærker i alle regnbuens farver og bliver vældig træt. Forrige weekend fik jeg dog bagt snegle, ironisk nok! og i den seneste weekend havde jeg vældig lyst til hjemmebag, men orkede ikke lige at lave noget selv, så jeg måtte nøjes med at kigge på billeder.

Autumn snails

Efterårets første snegle blev lavet med fyld af kanel- og kardemommekrydret remonce, hakkede mandler og æbletern. De små stykker æble giver et dejligt saftigt og syrligt-sødt pift. En rigtig remonce kræver egentlig smør, men når man ikke tåler mælk må man nøjes. Prøv f.eks. at bruge den tyske gourmet margarine Sanavit fra Naturata.

Opskrift:

100 g mælkefri margarine
3 dl sojadrik
25 g frisk gær
500 g speltmel


fyld:
75 g god mælkefri margarine
3/4 dl gyldent rørsukker
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
3/4 dl mandler
2-3 aromatiske æbler, f.eks. cox orange


Smelt margarinen i en lille kasserolle, tilsæt sojadrik og lad det blive lunkent.
Smuldr gæren i en skål, hæld den lune sojadrik over og rør til gæren er opløst (jeg kommer det hele i røreskålen på køkkenmaskinen og kører på høj hastighed). Kom sukkeret og det meste af melet i skålen og rør dejen godt sammen, vend den ud på et meldrysset bord og ælt til du har en blød og smidig dej der klistrer let (jeg bruger køkkenmaskinen).
Form dejen til en kugle, læg den i skålen og dæk med et klæde. Lad den hæve lunt i ½ time.

Autumn snails

I mellemtiden gøres fyldet klart. Rør margarine, sukker og krydderier sammen til en blød creme. Hak mandlerne groft. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tern.

Autumn snails

Dejen vendes ud på bordet og deles i to. Rul hver del ud til et rektangel og fordel fyldet med en spatel.

Autumn snails

Drys med mandler og æbletern og rul dejen sammen på den lange led. Skær rullen i skiver af 3-4 centimeters tykkelse.

Autumn snails

Stil sneglene med snitfladen opad og god afstand imellem på bageplader beklædt med papir. De kan også kommes i en papirklædt form.

Autumn snails

Dæk sneglene med et klæde og lad dem efterhæve i 20 minutter. Opvarm ovnen til 200° mens du venter.
Bag sneglene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er smukt gyldne - jeg brugte varmluftsovn så jeg kunne bage begge plader på en gang. Giv dem ikke for lang tid, så bliver de tørre og kedelige.

Autumn snails

Lad de færdige snegle afkøle lidt på en rist og server dem lune.

Velbekomme!



The English Corner

This is my recipe for cinnamon-cardamom snails with almonds and apple. Snails are traditional Scandinavian baked goods, and you can find a variety of recipes for them. This one is quite simple, and easy enough for moderately experienced kids to tackle it successfully. The snails can be baked in a mould or individually – I used a heart shaped mould for about half of mine.

<3 shape

Recipe:

100 g high quality vegetable margarine
300 ml soymilk
25 g fresh yeast
1 tbsp sugar
500 g spelt flour


filling:
75 g softened high quality vegetable margarine
75 ml golden granulated sugar
1 tbsp ground cinnamon
1 tsp ground cardamom
75 ml almonds
2-3 aromatic apples


Melt the margarine in a small saucepan, add the soymilk and remove from the heat.
Crumble the fresh yeast into a glass or earthenware bowl. Check the milk and make sure it is lukewarm before adding it to the bowl. Dissolve the yeast into the milk.
Stir in sugar and most of the flour – keep a large handful back. Turn the dough out onto the table and knead until soft and elastic – add a little of the remaining flour only if it becomes too sticky. You can also mix and knead the dough in your Kitchen Aid or food processor, if you have the necessary equipment – this is what I do.
Shape the dough into a ball, place in the bowl and cover with a piece of cloth. Leave to rise in a warm place for ½ hour.

In the meantime mix the margarine, sugar and spices for the filling in a small bowl, and leave it to soften further at room temperature.
Chop the almonds coarsely. Core and dice the apples.

Autumn snails

When the dough has risen turn it out onto a flour-dusted tabletop and divide into two.
Roll each half into an elongated rectangle, spread the filling on top and sprinkle with almonds and apple dice. Roll into a long, thick roll.

Autumn snails

Cut the rolls into 3-4 centimetre thick slices.
Place individual slices on baking sheets 2-3 centimeres apart, cut side up. Cover with a cloth and leave to rise for another 20 minutes while you heat the oven.
If you want to use a mould: grease it well or line with parchment, then place the slices in the mould with ample space to expand, cut side facing up.

Autumn snails

Cover with a cloth and leave to rise while you heat the oven.
Bake at 200° centigrade in the middle of the oven for 15-20 minutes. Don't leave them too long or they will become dry.
The finished cakes should be allowed to cool slightly on a rack. You can decorate them with icing if you like.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar