søndag den 24. januar 2010

Mandelbund med soyafløde og friske blåbær

Det er ved at være længe siden jeg har blogget her. Selvom der selvfølgelig stadig bliver lavet masser af mad her i huset i det nye år, så har jeg ikke haft tid, ro og overskud til at blogge om det. Der er desuden blevet rejst en del her i januar, og så må nettet passe sig selv.

blueberry tart

I dag har vi fået en ordentlig hjemmelavet middag, og for en gangs skyld med dessert i form af denne luftige sag. Det vil sige - fyldet er luftigt, men bunden er dejlig tæt, og det hele smager himmelsk.

Opskrift:

Bund:
80 g mandler
80 g fint speltmel
80 g rørsukkermelis
80 g mælkefri margarine
1 knvsp salt


Fyld:
225 g friske blåbær
1 spsk rørsukkermelis

3 dl sojapiskefløde (køleskabskold)
1 spsk vaniljesukker


Tænd ovnen på 180°

Skyl bærrene og afdryp på et rent klæde. Bland med rørsukkermelis i en skål og stil til side.

blåbær

Mal mandlerne i køkkenmaskinen. Tilsæt øvrige ingredienser og kør dejen sammen ved høj hastighed. Sænk hastigheden til lav og kør maskinen til dejen samler sig. Har du ikke en køkkenmaskine må du male mandlerne på hvad du nu har, eller hakke dem meget meget fint. Så blandes mandler og mel, fedtstof gnides i og derefter tilsættes sukker og salt. Tryk dejen sammen til den danner en kugle.
Beklæd en bageplade med papir og tryk dejen ud herpå til en flad cirkel med diameter på 25 cm.
Bag bunden midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til den er let gylden i kanten.

mandelbund

Lad bunden køle helt af på en rist og læg den derefter på et kagefad.
Når du er klar til at servere kagen piskes sojapiskefløde og vaniljesukker let og luftigt med elpisker, indtil det fordobler sin volumen. Vend blåbærrene i og fordel massen på mandelbunden. Kagen kan laves på forhånd og stilles på køl, det bliver den ikke ringere af.

Velbekomme!



The English Corner

Despite the complete lack of posts this month, food is still being cooked in our house - I just haven't had the time and energy to document and post about it. But tonight we had a proper home cooked dinner, and I even made dessert - a baked almond crust, topped with vanilla flavoured whipped soy cream and fresh blueberries. The crust is both crisp and chewy, and the topping like a sweet cloud with little aromatic bombs of juicy fruit.

Recipe:

Almond crust:
80 g almonds
80 g sifted spelt flour
80 g golden granulated sugar
80 g dairyfree margarine
1 pinch salt


Filling:
225 g fresh blueberries
1 tbsp golden granulated sugar

300 ml soy cream for whipping (straight from fridge)
1 tbsp vanilla sugar


Heat the oven to 180° C

Rinse the fruit and let it dry on a clean kitchen towel. Place in a bowl and sprinkle with the sugar.
Grind the almonds at high speed in a food processor using the blade. Add the rest of the ingredients and blend at high speed until well blended. Reduce speed and continue
running the machine until the dough assembles into a ball.
Cover a baking sheet with parchment or non-stick baking sheet, and pat the dough into a 25 cm wide circle using the flat of your hands.
Bake in the middle of the oven for 10-12 minutes, or until the crust is slightly golden at the edges. Allow to cool completely on a rack. Place the crust on a serving platter.
When ready to serve, whip the soy cream and vanilla sugar until doubled in volume, and fold in the berries. Spread the filling all over the top of the crust, then serve.

blåbærkage

You can make this ahead of time - just keep the tart in the fridge and take it out 10-15 minutes before serving.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar