Jeg har aldrig smagt pannacotta, da jeg først hørte om desserten efter jeg havde fået konstateret komælks-intolerance. Siden har jeg tænkt over om det mon ikke var muligt at lave en udgave med for eksempel mandelmælk eller kokosmælk, og til sidst blev det så endelig til et eksperiment.
Jeg lavede min pannacotta på kokosmælk, let parfumeret med grøn kardemomme og stjerneanis, og serveret med lidt knust pistacie. Jeg ved ikke om konsistensen blev som den skulle - kokosmælken delte sig mens den stod på køl, så det cremede lagde sig på toppen og det tynde i bunden. Måske det kunne undgås hvis den blev jævnet inden man tilsætter husblas - det må komme an på en prøve næste gang. Den cremede top var lækkert blød, men bunden var lige lovlig geléagtig efter min smag. Til gengæld smagte det hele godt.
Opskriften her er på ½ liter, så der er nok til 6-8 personer hvis du kommer desserten på små glas.
Opskrift:
½ liter kokosmælk
5 kapsler grøn kardemomme
1 lille stjerneanis
100 g gyldent rørsukkermelis
10 g husblas (gelatine)
2 spsk usaltede pistacier til serveringen
Bring kokosmælk, krydderier og sukker i kog i en kasserolle. Sluk straks under gryden, læg låg på og lad det trække i 10 minutter.
Imens udblødes husblas i en skål med koldt vand – kom bladene i ét ad gangen, så de omgives helt af vand.
Når krydderierne har trukket færdig tages husblas-bladene op og knuges fri for vand. Kom dem i gryden og rør dem ud i den varme kokosmælk.
Si krydderierne fra og hæld kokos-pannacotta’en på portionsglas.
Lad dem køle ned og dæk så glassene med alufolie og stil dem koldt i mindst et par timer inden servering.
Tag desserten ud af køleskabet 15-20 minutter inden den skal spises og pynt med lidt knust pistacie inden servering.
Velbekomme!
The English Corner
Having been diagnosed with cows milk-intolerance almost 15 years ago I have never had the dessert pannacotta, which only became popular here within the last 5 years or so. Since it's such a simple thing to make, I've been wondering whether I might be able to do a version using almond milk or coconut milk instead. This is my experiment with a coconut milk pannacotta, infused with a little green cardamom and star anise, and served with crushed pistacios. The coconut milk separated in the glass, leaving the cream at the top and a stiffer jelly at the bottom, so next time I will try homogenizing it beforehand by boiling it with a little starch.
This make ½ liter, which should be enough for 6-8 servings if you let it set in small glasses.
Recipe:
½ liter coconut milk
5 green cardamom pods
1 small star anise
100 g golden granulated sugar
10 g gelatine
2 tbsp un-salted pistacioes for serving
Combine the coconut milk, whole spices and sugar in a small pot and bring to the boil. Remove from teh heat and leave to steep for 10 minutes.
While the milk is infusing, fill a small bowl with cold water, and add the gelatine leaves one by one. Leave to soak.
When the 10 minutes are up, pick the gelatine from teh water and press most of the water from it. Place in teh hot coconut milk and let it melt. Stir thoroughly.
Pass the milk through a sieve, removing the whole spices.
Pour into small pots and let cool slightly, then cover the pots with aluminium foil and refrigerate for a couple of hours until firmly set.
Remove the dessert from the fridge 15-20 minutes before you are ready to serve it.
Decorate each pot with a little crushed pistacio.
Bon appétit!
torsdag den 11. marts 2010
Pannacotta
Labels:
allergivenlig,
being creative,
coconut,
dairy free,
dessert,
easy,
italian,
italiensk,
kokos,
let,
mælkefri,
opskrift,
pudding,
recipe,
sjov i køkkenet,
spices,
sweet,
vegetarian,
vegetarisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
I am not a big fan of pannacota, but yours must be very good because of the coconut milk. Congrats, the experiment proved very good.
SvarSletSince I've never had pannacotta before making this, I can't compare. I think this turned out pretty good though, and if I can find a way to avoid the creamy part settling at the top, and make the whole thing more uniform in texture, I'll definitely make it a dessert staple :)
SvarSlet