lørdag den 6. december 2008

Vintersalat

Vejret er gråt og koldt, og snart er der ingen vej udenom julebagningen. I mellemtiden arbejder jeg fortsat på at få sneget æbler ind i så mange måltider som muligt.

Vi gik om bord i at lave en flæskesteg her til weekenden - ikke noget vi sådan rigtig har prøvet før, men det lykkedes fint, med masser af groft salt, peberkorn, nelliker og laurbærblade i sværen.

Til stegen fik vi kartofler og sovs - så traditionelt - og en rødkålssalat komponeret til lejligheden:

Red cabbage salad with fruits and nuts

Salat af rødkål, æbler, valnødder og friske dadler.

Opskrift:

et lille kvart rødkålshoved
2 cox orange æbler
en håndfuld valnøddekerner
4 frisk iranske dadler, årets høst

Marinade
1 stor spsk balsamico eddike
1 stor spsk ahornsirup med tranebær
1 stor spsk jomfru olivenolie
salt og friskkværnet peber


Bland marinaden.
Snit rødkål fint og bland med marinaden i en skål. Lad den trække i 15 minutter.
Vask æblerne, fjern kærnehusene og skær æblerne i små tern.
Hak valnødder groft.
Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i kvarte på langs.
Bland rødkål og æbletern og anret i en bred skål. Pynt med nødder og dadler.

Velbekomme!



The English Corner

Recipe:

Slice 1/4 small red cabbage thinly.
Mix with a dressing of 1 part balsamic vinegar, 1 part maple syrup with cranberry juice, and 1 part virgin olive oil. Season with salt and pepper.
Core 2 small aromatic apples and cut into small dice.
Roughly chop a small handful of walnut meats.
Remove the stones from 4 fresh Iranian dates, and cut into quarters.
Mix all together and serve.
This salad improves if you let it marinate at room temperature for 15-20 minutes before serving.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar