Vejret er gråt og koldt, og snart er der ingen vej udenom julebagningen. I mellemtiden arbejder jeg fortsat på at få sneget æbler ind i så mange måltider som muligt.
Vi gik om bord i at lave en flæskesteg her til weekenden - ikke noget vi sådan rigtig har prøvet før, men det lykkedes fint, med masser af groft salt, peberkorn, nelliker og laurbærblade i sværen.
Til stegen fik vi kartofler og sovs - så traditionelt - og en rødkålssalat komponeret til lejligheden:
Salat af rødkål, æbler, valnødder og friske dadler.
Opskrift:
et lille kvart rødkålshoved
2 cox orange æbler
en håndfuld valnøddekerner
4 frisk iranske dadler, årets høst
Marinade
1 stor spsk balsamico eddike
1 stor spsk ahornsirup med tranebær
1 stor spsk jomfru olivenolie
salt og friskkværnet peber
Bland marinaden.
Snit rødkål fint og bland med marinaden i en skål. Lad den trække i 15 minutter.
Vask æblerne, fjern kærnehusene og skær æblerne i små tern.
Hak valnødder groft.
Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i kvarte på langs.
Bland rødkål og æbletern og anret i en bred skål. Pynt med nødder og dadler.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe:
Slice 1/4 small red cabbage thinly.
Mix with a dressing of 1 part balsamic vinegar, 1 part maple syrup with cranberry juice, and 1 part virgin olive oil. Season with salt and pepper.
Core 2 small aromatic apples and cut into small dice.
Roughly chop a small handful of walnut meats.
Remove the stones from 4 fresh Iranian dates, and cut into quarters.
Mix all together and serve.
This salad improves if you let it marinate at room temperature for 15-20 minutes before serving.
Bon appetit!
lørdag den 6. december 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar