For et par år siden lavede jeg mine første chokoladetrøfler til jul, og de er siden blevet en fast del af julekonfekten. Trøfler er latterligt lette at lave og meget lækkert voksenslik - det er kun gourmet-unger der tager kampen op med de mørke trøfler, og så har man lidt guf for sig selv i julen.
Mine trøfler er lavet på Lindts gode mørke 70% chokolade i år. Jeg bruger Provamels sojafløde og vegetabilsk smør, og i år kom der Metaxa i trøflerne. Denne opskrift giver meget bløde og cremede trøfler - hvis man foretrækker lidt mere bid i dem, kan man evt. bruge 300 g chokolade, i stedet for 200 g, og så tilsætte 2 spsk alkohol eller kaffe.
Opskrift:
200 g god mørk edelbitter chokolade (67% eller mere)
25 g vegetabilsk smør
1 spsk smag effter eget valg (cognac, cointreau, amaretto, kahlua, espresso...)
2 dl sojafløde
½-1 dl kakaopulver til at trille trøflerne i
Hak chokoladen fint og smelt den i en chokoladesmelter, eller over vandbad, sammen med smørret.
Hæld fløde og evt. smagsgiver i en skål og rør den smeltede chokolade i med en træske. Rør til massen bliver glat og skinnende. Dæk skålen til og stil massen koldt til den stivner.
Kom kakaopulver i en lille skål eller bunden af en dyb tallerken.
Form teskefulde af den stivnede masse hurtigt mellem kølige hænder - trøflerne skal ikke være glatte og runde, bare små ujævne knolde.
Læg dem ned i kakaopulveret og tril til de er dækkede. Ryst overskydende kakao af og læg trøflerne i en skål eller på et fad. Stil køligt og tørt til de skal serveres.
Trøflerne kan opbevares tørt og køligt i 4-5 dage, hvis man kan holde fingrene fra dem!
Det er let at variere trøflerne på flere måder - kom evt. hakkede ristede nødder, pomerans, syltet ingefær eller andet i massen. De kan også trilles i kokosmel eller hakkede nødder i stedet for kakao, eller overtrækkes med chokolade.
Velbekomme!
The English Corner
These are very simple, soft and rich, dark chocolate truffles. I make some kind of truffles for Christmas every year, and this year it was plain chocolate truffles with Metaxa (a Greek brandy).
Recipe:
200 g of your favourite dark chocolate (minimum 67% cocoa solids)
25 g good quality pure vegetable margerine/shortening (or butter)
1 tbsp aroma of your choice (cognac, cointreau, amaretto, kahlua, espresso...)
2 dl soy cream (or liquid cream)
50-100 ml cocoa powder for coating
Chop the chocolate finely (Lindt's 70% is good), and melt in a chocolate-melter or Bain Marie together with the butter.
Mix well, then stir in the cream and flavour of your choice.
Stir the mixture until smooth, cover the bowl and refrigerate until firm.
Put the dark unsweetened cocoa powder in a small bowl. Scoop up the cool chocolate mixture with a teaspoon, roll once or twice between cool hands, then drop into the cocoa powder.
Roll the truffles in the cocoa, shake off excess and place in a bowl.
Keep for up to 5 days in a cool, dry place.
The truffles are best if rolled and coated in cocoa powder just before serving.
Bon appétit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
(Just flip the parchment over before you pipe. https://imgur.com/a/K2EfqBT https://imgur.com/a/OKGwK0z https://imgur.com/a/xIIFmbj https://imgur.com/a/J9NCrAX https://imgur.com/a/zmTsNaS https://imgur.com/a/Im873ZB https://imgur.com/a/lkIPw04
SvarSlet