søndag den 14. december 2008

Pebernødder

I år har jeg besluttet mig for at jeg vil prøve at bage "rigtige" pebernødder - sådan nogle med peber i. Jeg har eksperimenteret lidt, for at finde en opskrift jeg synes fungerer. De her er meget sprøde og dejligt krydrede med både frisk citron og skarp ingefær og peber.


Pebernødder
(click through image for recipe in English)


Opskrift:

250 g speltmel
1 tsk natron
1 tsk stødt hvid peber
½ tsk stødt ingefær
75 g vegetabilsk smør
revet skal af 1 økologisk citron
125 g sukker
2 små æg


Bland mel, natron og krydderier i en skål - brug strøgne mål, når du måler krydderier af, ellers bliver pebernødderne for pebrede!
Gnid smørret ind i melet og bland så revet citronskal og sukker i.
Pisk æggene let sammen og brug dem til at samle dejen - hold evt. en smule æg tilbage, så det ikke bliver for snasket. Dejen skal være fugtig og klistret.
Stil dejen i køleskabet i mindst en time i en tildækket skål.
Varm ovnen op til 200°.
Del dejen i fire og tril til lange pølser. Skær i ca. 1½ cm stykker og tril dem til kugler. Lægges på bageplader beklædt med bagepapir og bages midt i ovnen i 10-12 minutter, til de bliver gyldne. Lad pebernødderne køle helt af på en rist, inden de kommes på dåser.

Pebernødderne er lækkert sprøde, lette og ikke for søde. Passer godt til en kop god sort te eller kaffe efter maden.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. De blev ret gode, men jeg tror jeg vil bruge almindeligt bagepulver næste gang (eller prøve hjortetakssalt igen), for de smager ganske svagt af soda - dejen er vel ikke sur nok til natron.

    SvarSlet