En god, grov suppe, der smager af sommerens sol - lige hvad man trænger til på en mørk vinteraften.
Opskrift:
3 gulerødder
1 persillerod
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt koriander
2 tsk oregano
1 spsk paprika
evt. et glas hvidvin
½ liter god bouillon
2 dåser hakkede flåede tomater (eller ca. 1 kg fuldmodne, flåede)
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 tsk sukker
Salt og peber
4 spsk olivenolie til stegning
Bouquet garni af et lille bundt bredbladet persille og et laurbærblad, bundet sammen med ubleget bomuldsgarn.
Skræl rodfrugterne og hak eller riv dem groft – jeg bruger gerne køkkenmaskinen.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
Varm olien i bunden af en gryde og steg løg og hvidløg klare. Tilsæt koriander, oregano og paprika og steg det med i et minut. Kom rodfrugterne i gryden og steg ved jævn varme, og under omrøring, til det begynder at tage farve.
Kog evt. af med hvidvin.
Kom bouillon, tomater, tomatpuré, sukker, peber og bouquet garni i gryden og bring den i kog. Læg låg på og lad suppen koge ved svag varme i ½ time.
Tag bouquet garni op og smag på suppen, tilsæt evt. lidt salt og/eller sukker efter smag.
Kom evt. suppen i køkkenmaskinen og blend kort, den skal stadig være grov i konsistensen.
Server f.eks. med grillede ostebrød fra ovnen, eller et godt groft landbrød og en klat creme fraiche - vi holder os til gedeosten.
Velbekomme!
The English Corner
A wintry version of my chunky tomato soup.
Recipe:
3 carrots
1 parsley root
1 large onion
2 cloves of garlic
4 tbsp olive oil
2 tsp ground coriander
2 tsp dried oregano
1 tbsp paprika
freshly ground black pepper to taste
½ liter quality stock (e.g. chicken, beef or lamb)
1 kg skinned, chopped tomatoes
2 tbsp tomato concentrate
2 tsp sugar
bouquet garni from a small bunch of leaf parsley and 1 laurel leaf
Peel and chop carrots, parsley root, onion and garlic.
Stew in the oil in the bottom of a pot until the onion turns clear.
Add coriander, oregano, paprika and freshly ground black pepper.
Fry for a minute, then add the stock and tomatoes. bring to the boil and add the bouquet garni, tomato concentrate and sugar.
Cover and leave to boil gently for ½ hour.
Remove the bouquet garni and test for salt and sugar.
Process shortly in a blender if you like - the soup should still be rough and chunky.
Serve with cheese toasts, or good country bread and a dollop of sourcream.
Bon appétit!
mandag den 29. december 2008
Min grove tomatsuppe
Labels:
foto,
gulerod,
opskrift,
persillerod,
recipe,
soup,
suppe,
tomat,
tomato,
vegetarian,
vegetarisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar