fredag den 19. juni 2009

Stegte krydrede grønsager med cashewnødder

En fortsættelse af sidste indlæg, hvor jeg bragte min opskrift på de stegte auberginer fra vores sidste udflugt i det indiske køkken. Her kommer så min opskrift på stegte krydrede grønsager med cashewnødder. Typen af grønsager kan varieres efter sæson og cashewnødder kan eventuelt erstattes af mandler.

grønsager med cashewnødder

Opskrift:

3-4 gulerødder
1 grøn peber
100 g cherrytomater
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk hakket frisk ingefær
1 dl cashewnødder
1 laubærblad
lidt salt
2 spsk olie


Krydderblanding:
1 tsk koriander
½ tsk spidkommen
5-6 fenikkelfrø
1 knvsp chili


Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.
Skyl peber og tomater, og fjern frøstolen fra peberfrugten. Skær peberfrugten i tern.
Pil løg og hvidløg. Skær løget i skiver og flæk hvidløgsfeddene.
Stød krydderblandingen.
Varm olien på en sauterpande og steg løg, hvidløg, ingefær og laurbærblad ved middelhøj varme i et par minutter. Kom gulerødderne og nødderne ved, og steg videre til gulerødderne får en dybere farve.
Kom resten af ingredienserne i panden og rør godt rundt. Bliv ved at stege ved jævn varme til alt er netop mørt – det tager 10-12 minutter.

Velbekomme!



The English Corner

Here comes my recipe for the fried, curried vegetables that were part of the Indian meal mentioned in my last entry. You can change the type of vegetable used according to season, and almonds can be substituted for the cashew nuts if you like.

Recipe:

3-4 carrots
1 green bell pepper
100 g cherrytomatoes
1 onion
2 cloves garlic
1 tbsp chopped fresh ginger
100 ml cashew nuts
1 laurel leaf
pinch salt
2 tbsp light vegetable oil


Spice mixture:
1 tsp coriander seeds
½ tsp cumin seeds
5-6 fennel seeds
1 pinch chili


Scrub or peel the carrots and cut diagonally into thin slices.
Rinse the bell pepper and tomatoes, and remove the stem and kernels from the pepper. Cut the pepper into squares.
Peel the onion and garlic, slice the onion and split the garlic cloves.
Grind the spice mixture.
Heat the oil in a deep frying pan. Add the laurel leaf, onion, garlic and ginger and fry at medium high heat for a few minutes. Add the carrots and nuts and keep frying until the carrots' colour deepens.
Add the rest of the ingredients and mix well. Fry at medium heat for 10-12 minutes, stirring occasionally, until just done. The vegetables should still have a little bite.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar