
Denne har en dejlig tynd sprød bund med lidt boghvedemel i, og en lækker æggestand med gedemælks-friskost.
Opskrift:
Dej:
175 g speltmel
25 g boghvedemel
½ tsk salt
100 g vegetabilsk smør
1 spsk citronsaft
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
1 broccoli (4-500 g)
2 tomater
1 forårsløg
1 stilk persille
1 stilk merian
1½ dl gedemælks-friskost
½ dl neutral sojadrik, eller vand
3 æg
friskkværnet sort peber
evt. lidt salt
Tænd ovnen på 200°
Gør som jeg og lav dejen på køkkenmaskinen: kom alle ingredienser, undtagen vand, i skålen og blend til det ligner revet ost. Kom vandet i mens maskinen kører, én spsk ad gangen, og stop når dejen bliver sammenhængende. Alternativt blandes de to typer mel med salt i en skål, og fedtstoffet gnides ind i melet til det minder om revet ost. Saml dejen med citronsaft og koldt vand.
Smør en tærteform og tryk dejen ud i den. Prik overalt med en gaffel og bag midt i ovnen i 10 minutter.
Imens laves fyldet: skyl grønsager og urter og tør dem let.
Del broccolien i små buketter, og skær stokken i stave. Damp i 5 minutter og lad den dryppe af i en sigte.
Skær tomaterne i tynde både.
Hak forårsløget og bladene fra persille og merian.
Rør ost, sojadrik og æg sammen og krydr med salt og peber.
Kom broccoli og tomater i den forbagte tærteform og drys forårsløg og krydderurter over. Hæld æggemassen over fyldet og bag tærten midt i ovnen i 25-30 minutter til den er færdig.

Vi spiste vores tærte til grillede jomfruhummere og lynstegte grønne asparges med kæmperejer.
Velbekomme!
The English Corner
Recipe coming soon on this post!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar